From structures to envelopes, materials play an important role in architecture, defining finishes, sustainable strategies, cost, life-cycle performance or thermal and acoustic efficiency.




Atienza music hall
the nave and the apse

The nave of the church is represented with a new steel structure. In this way, the space becomes an open-air auditorium where you can enjoy the music and the view of the landscape while appreciating the ruin as per the original layout.

maragato lofts
the balconies

The protruding balconies, cantilevering alternately on every floor, are almost invisible. The slim metal slab cast shadows on the lower floors, enhancing the chessboard pattern effect of the composition.

hospital in the forest
the main elevation

From the main road, the building looks like a floating volume above a podium. The exposed basement provides access to the emergency room while the main lobby can be seen through the transparency of the ground floor.

W salon opening

The interior of a hair salon in Beijing designed by AQSO has been recently completed.

Dehan village
the village skyline and the mountains

The landscape composition is based on a rhythmic and almost melodic repetition of key elements. The orientation of the houses, their levels and the random window sizes result in an arbitrary and naive appearance, similar to the vernacular architecture.

spliced towers
the detail of the towers faƧade

View of the office towers. The faƧade is formed by a curtain wall of stone, glass and wood in dark colours to form a modern and contemporary design.

wrap manifesto
the facade detail

The faƧade system proposed for the building functions as a double skin that provides a homogeneous appearance, it regulates ventilation and the incidence of sunlight on the curtain wall behind and introduces greenery on each level creating a vertical garden.

hospital in the forest
the view from the urban park

The park connecting the campus and the new transplant centre slopes up towards the south. The landscape provides access through stairs and ramps, so the building is discovered through the forest on the way up to the main plaza.

Pedraza house
the open-plan ground floor

The ground floor is a mosaic of interconnected spaces through glass partitions. The visual relationship between them gives a sensation of amplitude, and the simplicity of the forms and finishes create a serene atmosphere in connection with nature.

Dulwich house
the staircase

The stairs are designed as a sculptural piece of furniture. Made of natural and lacquered wood, they provide wide steps towards the second floor while hiding a small toilet underneath. On the side, and following an orthogonal composition, they form a bookcase in front of the dining room.

BolaƱos house
the living room

The heart of the house is the living room, lit by large windows and a skylight. The dark walls contrast with the ceiling and the white leather Barcelona armchairs designed by Mies van Der Rohe. The texture of the natural stone wall is highlighted by the zenithal light from the skylight.

market eight
the view from the courtyard

The main entrance to the shopping centre is located in one of the larger courtyards. This public space serves as a plaza for events and visually articulates the different levels of the building.

K house
the entrance

The entrance of the house is made through a sloping walk on the side of the plot. The upper floor faces the meeting point. The access can be seen through the curved walls.

room #21

Ivy foundation
the reception desk

Allison house
the double height space

BolaƱos house
the entrance hall

structural systems

cuƱa house
the view from the top floor

K house
the main facade

Ashley Gardens
the bathroom

folded auditorium
the auditorium

Burke house
the kitchen

Dehan village
the landscape design

maragato lofts
the living room and kitchen

wavescape pavilion
the birdview

K house
the rear garden

net-zero waste in construction

lighting study

‘ramp up the mun’ shortlisted for e10

BolaƱos house
the stone wall

performing arts complex
the promenade towards the marina

Zain tower
the view from 15th avenue

Atienza music hall
the building and the landscape

connecting riads
the riad facade

social club completed in Tabuyo

W salon
the main room

fragmented house
the dining room

Allison house
the back garden

maragato lofts
the view from the alley

ramp up the 'mun
the facade detailed view

Pedraza house
the inner courtyard

connecting riads
the inner facade

W salon
the shopfront

Dulwich house
the back yard

Zain tower
the retail store

Shoreditch hotel
the facade detail

Dehan village
the dining room

GFRC, the lightweight concrete

K house
the courtyard

using authentic eco-friendly building products

possible architecture

Dehan village
the living room

prefabricated construction in Anguix

maragato lofts
the south facade

Burke house
the walking wardrobe

Zain tower
the top floor

Xu Beihong foundation
the atrium

K house
the front garden

aqso and cca awarded for Liuzhou museum

Burke house
the staircase

next stop: hutopolis
the booklet display table

Zain tower
the vertical glass shades

fragmented house
the staircase

defining structural systems: concrete vs steel

market eight
the main entrance

cuƱa house
the view from the garden

Xu Beihong foundation
the main facade

fragmented house
the swimming pool

connecting riads
the street view

cuƱa house
the reception room

the illusion of weightless architecture

spliced towers
the landscape design

wrap manifesto
the main elevation

ramp up the 'mun
the view from the plaza

house of arts
the exhibition hall

Atienza music hall
the elevations

market eight
the rear facade

cuƱa house
the ground floor

K house
the balcony

Pedraza house
the porch

Dehan village
the typical villa elevation

folded auditorium
the auditorium acoustic ceiling

K house
the slatted wooden facade

connecting riads
the boulevard view

K house
the living room

self-fab house

Burke house
the courtyard

performing arts complex
the birdview

performing arts complex
the cafeteria

connecting riads
the big facade openings

Ashley Gardens
the bathroom mirror

Burke house
the north elevation

Dulwich house
the lounge area

folded auditorium
the bird view

K house
the kitchen

Ashley Gardens
the reception room

BolaƱos house
the dining room

BolaƱos house
the kitchen

elemental complex
the birdview

Ivy foundation
the entrance

K house
the open space

cuƱa house
the exposed concrete stairs

Dehan village
the master bedroom

next stop: hutopolis
the main hall

wrap manifesto
the entrance lobby

maragato lofts
the view from the plaza

the controversy of flat roofs

next stop: hutopolis
the desk with rotating panels

wavescape pavilion
the view from the marina

Allison house
the kitchen peninsula

Harvest Home awarded by the IaaC

folded auditorium
the view from the plaza

Pedraza house
the cantilever

Burke house
the main facade

fragmented house
the front porch

Pedraza house
the dinning area

Shoreditch hotel
the aerial view

special mention for atienza hall

Ivy foundation
the children’s library

house of arts
the longitudinal and cross sections

connecting riads
the top terrace

Zain tower
the facade detail

Shoreditch hotel
the view from Paul St

folded auditorium
the cafeteria

connecting riads
the urban facade

Ashley Gardens
the open kitchen

wrap manifesto
the louvered facade

next stop: hutopolis
the detail of the exhibition desk

Ivy foundation
the bookcase

Burke house
the office space

Ivy foundation
the children’s library detailed view

next stop: hutopolis
the table and screen module

folded auditorium
the staircase

Burke house
the living room

elemental complex
the view from the courtyard

folded auditorium
the view from the stage

connecting riads
the south courtyard

Zain tower
the brise-soleil

finishes specification

BolaƱos house
the rooflight detail

Pedraza house
the staircase

acoustical design in auditoriums

open arte-fact exhibited in Beirut

Dulwich house
the reception room

Shoreditch hotel
the view from Old St

Ashley Gardens
the kitchen from the reception room

wavescape pavilion
the interior view

Pedraza house
the master bathroom

wavescape pavilion
the view from the seaside

Dehan village
the spiral staircase

maragato lofts
the facade

Shoreditch hotel
the hotel room

Atienza music hall
the cross section

spliced towers
the office towers

Carola furniture series

maragato lofts
the west elevation

striking ship-like hotel proposed as new Shoreditch landmark

communicating design with 3D prints

Xu Beihong foundation
the exterior view

Dehan village
the view of the village from the south

cuƱa house
the kitchen

Xu Beihong foundation
the top terrace

Shoreditch hotel
the view from Pitfield St

market eight
the facade detail

Pedraza house
the lounge area

W salon
the detail of the backlit mirror

fragmented house
the main entrance

Ivy foundation
the workshop area

Shoreditch hotel
the view from Rivington st

fragmented house
the view from the porch

Pedraza house
the kitchen

Burke house
the garden

hospital in the forest
the view from the plaza

Burke house
the recessed headboard

K house
the dining area

Ivy foundation
the cabinet detail

fragmented house
the front yard

fragmented house
the living room

Dulwich house
the skylights

Dehan village
the typical cluster of villas

old is new at Today Art Museum

Zain tower
the laminated glass wire mesh

hospital in the forest
the night view

next stop: hutopolis
the table with rotating panels

market eight
the view from the river

Dulwich house
the bench

building products for sustainable design

Burke house
the master bedroom

Zain tower
the night view

Zain tower
the interior

precast concrete advantages

connecting riads
the view from the top

parametric design challenges

Zain tower
the twisted figure

Ivy foundation
the multifunction room

fragmented house
the dressing room

Pedraza house
the kitchen and the courtyard

Shoreditch hotel
the use and circulation diagram

physical models