The project comprises of different spaces: two areas for the public, designed with a minimal style where the lighting gains prominence, and a third private room for guests where the used materials, dark wood and linen, offer a more intimate atmosphere.

Team:
Luis Aguirre
Xiao Pu
Yihang Zhang

Building area: 70 sqm
Location: Beijing, China
Client: Private

AQSO W Salon, entrance, shadow, signage, spotlight, projection

This small hair and beauty salon is inserted in a row of crowded retail units in downtown Beijing. It comprises of an area open to the public and a private room for guests. In contrast to the turbulent surrounding atmosphere, plenty of colourful signage, the salon becomes a calm and reposeful element and the design evokes the relaxation of the beauty treatments offered inside.

AQSO W Salon, interior design, hairsalon, wood, mirror, snivel chairs, comfortable, recessed light
AQSO W Salon, floor plan

The façade come to be a white and vertical canvas intensely illuminated in which only the shadow of a horizontal metal shape is projected outlining the name of the shop.
Once inside, the interior design follows the same principle of minimalism, enhancing only the fundamental elements around the customer and leaving the rest of the space self-controlled within a sober form.