AQSO spliced towers, panoramic, wooden facade, stone cladding, retail podium, connecting bridge between buildings, vertical pattern

The project arises in Guangyuan, an industrious city of Southwest China, in the Sichuan Province. The master plan is conceived in harmony with the natural-mountainous landscapes and with the modern-urban surroundings. The buildings suggestively expand mostly in vertical over the steep slopes, like artificial peaks, sober and expressive landmarks, thus satisfying the programme requirement of a vast green area.

AQSO spliced towers, facade detail, stone, wood, louvers

The Southern side of the plot has a strong residential character. Here the blocks present a North-South orientation, and a lovely park (with public facilities) grows around them. On the contrary, the Northern side is designed to recreate an urban atmosphere. The four main towers proudly sit on top of the commercial podium and establish a dialogue with the rest of the city.

Overall, the exteriors combine a sober, domestic feel. The use of timber and stone plates makes these surfaces eco-friendly and endows the buildings with an effortlessly natural look. Also, this peculiar composition recreates a beautiful contrast between the wooden brown and the slate grey of the rocks.

AQSO spliced towers, physical model, dark view

The residential blocks stand out for their floor slabs: prominent horizontal elements containing a permeable skin of sliding louvres. In contrast, the vertical and monolithic presence of the towers is reinforced by the irregular wood and stone cladding.

AQSO spliced towers, landscape, channel, retail space

The green areas allow a flexible and organic circulation. Several types of roads spread out from the centre of the complex, connecting the different entrance points and emphasizing the elastic layout of the landscape. The green spaces in between are designed with various species of vegetation, depending on their use and on the aesthetics of the surroundings.