Black and white, rough and smooth: Bolaños house is a minimalist balance of complementary opposites. The interior design is characterised by a simple arrangement of spaces, a sleek use of shapes, and the powerful interplay of contrasts.

Team:
Sergio Blanco
Carlos Martín

Location: Valladolid, Spain
Ground Floor Area: 150 sqm
Client: Private

The project is located in a residential area on the outskirts of Valladolid, surrounded by a plain landscape. The intervention employs simple materials to re-define and style three visually connected spaces: an entrance lobby, a dining area and a living room.

aqso, residential, interior, entrance, lobby, wooden wall, slate flooring

A dark slate wall, whose rough surface is enriched by a light pouring from above, contrasts with the whiteness and smoothness of the surrounding walls.
The use of cool and bright materials, here, seeks to offer a fresh interior, sheltered from the exposed landscape outside.

aqso, residential, interior, slate stone wall, Barcelona chair, Ludwig Mies van der Rohe and Lilly Reich, white leather, contrast

The light-coloured furniture (such as the Barcelona chairs) and the bright white ceiling also conflict with the dark slate flooring in a complementary balance. The result is a minimalist moulding of space.