AQSO arquitectos office. The courtyard of the house opens up to the swimming pool. The large windows share the view of the central tree.

This house is located in Parque Conde Orgaz, a low-density residential area in the northeast of Madrid, on a large and remote plot that is barely visible from the street. The architecture responds to this hidden and slightly sloping setting, with soft curves and fluid spaces, transforming the terrain into terraces according to the site views and orientation.

Luis Aguirre
Razvan Brezoianu
Diego Linares

Location: Madrid, Spain
GFA: 427 sqm
Site area: 2773 sqm
Client: Quartiers

AQSO arquitectos office. Drawings or blueprints showing the floor plan layouts of the house, including the courtyard, landscape design and furniture.

The car park and service area occupy the lowest part of the plot, leaving a generous platform on top for the piano-mobile of the house. This level is arranged as an open-plan space that wraps the landscape around it.

The intervention on the landscape underlines the curved lines of the building and the terraces, retained by masonry walls in natural stone. The profuse vegetation is concentrated on the perimeter of the plot to provide privacy, while a system of gentle ramps connects the different levels. The accesses are paved with white concrete slabs, and the transition areas covered with random stepping stones.

AQSO arquitectos office. The main facade shows an elegant and fluid architecture in this luxury home with curved walls and large windows.
AQSO arquitectos office. Access to K-house is a nature walk. The entrance is a welcome gesture expressed through the plasticity of its curved walls.

In its northern end, the massing offers a welcoming gesture to mark the main entrance, at the front, it encloses an intimate courtyard towards the swimming pool, and at the back, the living room faces a private garden.

AQSO arquitectos office. Curved facade of wooden slats, with vegetation in the background.
AQSO arquitectos office. Diagram in axonometry showing the volume of the building and the use of space.

The spaces for daytime activities occupy the ground floor, which also encompasses a guest room and a separate office. The bedrooms, enjoying spacious terraces with stunning views of the city, are located on the upper level.

AQSO arquitectos office. The house has a modernist appearance, with large windows and a wooden slatted façade on the upper floor.
AQSO arquitectos office. The dining area, facing east, gets the morning light. It is an open and spacious space with views of the garden.

The dining room opens towards the east to capture the morning sun, surrounded by a large curved glass window and protected by the cantilever of the upper terrace.

AQSO arquitectos office. The living room, sunk on one step, forms a cosy and comfortable space. The modern and functional furniture creates a warm and relaxed atmosphere.
AQSO arquitectos office. The cross section shows the terrain divided in terrace steps, the swimming pool and the floor levels.

The living room is situated on the opposite side, with a slightly sunken area to form a cosy space overlooking the garden, furnished with an outdoor seating area around a fire pit.

AQSO arquitectos office. Rear facade, with curved glass and wooden slats. The garden has a lounge with a fireplace.
AQSO arquitectos office. The unique facade of the house can be seen through the trees around the plot. Wooden slats enclose the balcony to give privacy to the master bedroom.

The facade of the house features large floor-to-ceiling windows between the curved white-rendered walls, while the upper floor is wrapped with a series of delicate wooden slats. This permeable skin becomes a protective layer to provide privacy to the master bedroom while its materiality highlights the curved contours of the flat roof.

AQSO arquitectos office. The ground floor is an open space overlooking the courtyard, crossed by a single flight of stairs.
AQSO arquitectos office. Detail of the kitchen island, with vertical ceramic tile walls and minimalist matt black mixer tap.

The formal language of the house is also used in the interior design of the fixed furniture. The kitchen is configured as an independent island with rounded corners and white finishes. The ceramic tiling of concave pieces without joints creates a pattern of vertical lines that resembles the slats of the facade.