The concept of the house strikes on the idea of a simple compact volume divided and shifted to accommodate the arrangement of the internal spaces and openings becoming a broken down form.

Team:
Estudio Pinés/Jové
Luis Aguirre
Sergio Blanco
Manuel Martínez

Ground Floor Area: 200 m2
Location: Laguna de Duero, Spain
Client: Private

The form is conceived as a series of juxtaposed elements defining the different atmospheres and spaces. Therefore, the entrance is demarcated by two parallel blocks and another recessed one working as main access.The front part of the house, facing the garden, is marked out by the cantilevered block where the bedroom at the upper level is located, in contrast with the one of the ground floor. The rear of the house, where the garage can be found, is made up of several stair-shaped elements.

AQSO fragmented house, stone masonry wall and canopy, sunset

The house is located near Laguna de Duero, a town situated in the municipality of ‘Tierra de Pinares’, in Valladolid. The building is orientated facing west and distributed on two levels: living room and day use spaces on the ground floor and master bedroom upstairs.

AQSO fragmented house, dining room
AQSO fragmented house, elevation and section

Inside, the living and dining rooms are linked into an open and continuous space just partially blocked by a stone masonry wall and the freestanding staircase giving access to the upper floor. From the master bedroom, provided with a generous walk-in wardrobe and ensuite Jacuzzi, it is possible to access the roof, partially used as a terrace with a small solarium.

AQSO fragmented house, main entrance, ceramic tile facade