Located in a new residential area, the building stands apart from the repetitive geometry of the existing urban fabric following a hexagonal grid. This layout allows the creation of courtyards with domestic character, optimising the traffic and increasing the green areas.

Team:
Luis Aguirre
Sergio Blanco
James Tendayi Matsuku
Xiao Pu Liu

Building area: 115000 sqm
Location: Inner Mongolia, China
Client: Private developer

AQSO elemental complex bird view fractal growth squares courtyards hexagonal pattern grid

The project is located in the northern centre of the capital of Inner Mongolia, in an area under rapid development. Surrounded by two roads and a railway, the circulation is only concentrated on two sides, and the opposite boundary becomes a landscaped area protecting the buildings from the noisy and impassable track. The plot density is gradually reduced from north to south while following the same pattern depending on the functions.

AQSO elemental complex physical model acrylic transparency backlight

This generative system allows a modular and flexible urban fabric, able to adapt to the different plot ratio situations. It creates spaces of different character without compromising the lighting conditions. The scheme intends to increase the green areas while diversifying the unit typologies.