AQSO Ivy foundation, multifunction room, chalkboard blackboard paint, sliding door

This project is located in the central business district of Beijing, hosting administrative and cultural activities. Here, the office engages its visitors showcasing a simple yet sharp character, and combines a sleek white design with colourful elements.

AQSO Ivy foundation, counter detail, overlaped volumes, keyboard tray, drawer, concierge, reception

At the entrance, a reception desk and a waiting area welcome the guests. From here, the rooms develop along a central corridor characterised by the varying of the ceiling heights. An array of glass partitions and translucent doors supplies a natural, softened light and conveys it directly into the corridor.

AQSO Ivy foundation, built-in shelves, lacquered wood, alternate shelves, rhythm, modern design

The materials used in the project include light wooden floors and neutral plaster on walls and ceiling. The elements of the furniture, made in lacquered medium-density fibreboard and painted to match the rich company’s colours, contrast with the surrounding atmosphere.

AQSO Ivy foundation, lacquered furniture detail, yellow door, cabinet

Accessible from the waiting room, a small library, composed of several modular cubic bookcases, works both as comfortable reading area and as a creative playground for children.

AQSO Ivy foundation, wooden boxes detail, jigsaw puzzle, climbable furniture

In a similar fashion, the multipurpose room conceals a creative concept, offering a flexible use of space and suggesting the character of a classroom with its chalkboard painted walls.