Since flat roofing became an icon of the International Style, new technologies and materials have made it possible to use them under any climate conditions. Simplistic and minimal, this architectural feature exudes an aura of elegance and beauty.




Zain tower
the functional diagram

The tower is composed of a basement, a commercial podium and ten floors of offices. The vertical communication core is located in the centre and the top floor contains MEP services.

house of arts
the physical model

The model of the building, which is made out of methacrylate, shows the concept of the architectural work: the House of Arts is made up of different capsules between round-shaped planes.

house of arts
the site model

The building completes an urban block in an area bordering the historic centre and a busy ring road.

special mention for atienza hall

AQSO has been awarded an honorable mention for the restoration of Santa Maria de Atienza in Huete, Spain. A simply folded steel piece covers the remains of the church and creates a space from which to contemplate the landscape.

fragmented house
the floor plan layouts

The ground floor of the house has a living room, kitchen, an office and two bedrooms. On the upper floor are the master bedroom and the solarium. At the back of the house is the garage, which provides a secondary entrance to the house.

K house
the floor layouts

The floor of the house adopts an organic form with soft lines. The distribution embraces the landscape to define spaces where the interior is blended with the exterior.

wavescape pavilion
the floor plan layouts

The building consists of two main circular pavilions connected to four secondary pavilions. In plan, the building has an organisation reminiscent of a water molecule.

ramp up the 'mun
the view from the plaza

The structure of the old boiler house is extended by an apartment building to enclose a public square with a ramp leading up around the chimney to the roof.

prefabricated construction in Anguix

The construction works for this multifunctional building designed by AQSO have recently started with the assemblage of modular concrete elements to be part of the structure and façade.

Dulwich house
the floor plan layouts

The floor plans show the spaces for daytime use on the first floor and those for nighttime use on the upper floor. The extension of the house provides a large living room and an additional bedroom.

Atienza music hall
the nave and the apse

The nave of the church is represented with a new steel structure. In this way, the space becomes an open-air auditorium where you can enjoy the music and the view of the landscape while appreciating the ruin as per the original layout.

Xu Beihong foundation
the top terrace

The upper part of the building leads to the terrace, a space where the tour of the exhibition rooms ends, where visitors can enjoy the natural surroundings where the museum is located.

fragmented house
the section and elevation

The house is distributed over two floors that do not correspond to each other in their entire perimeter. This generates cantilevered bodies in some areas and terraces in others, as shown in the section and elevation of the building.

wavescape pavilion
the cross and longitudinal section

The sections show the fungiform roof structure, the floating façade and the interior walkways and ramps connecting the interior of the pavilions and the roof.

K house
the massing diagram

The spatial distribution of the house differentiates the spaces for daytime use on the ground floor and those for nighttime use on the upper floor.

Atienza music hall
the cross section

The section of the building shows the relationship between the ruin and the new building. Formal language and materials further differentiate these two styles, combined to provide a new use of the space.

Atienza music hall
the elevations

The silhouette of the new building contrasts with the steep slope. The steel roof has a protective character, and with a simple gesture brings a new function to the old temple.

Allison house
the floor plan layouts

This renovation design transforms a small Victorian house into a contemporary six-bedroomed residence with two comfortable terraces and a spacious living and dining room at ground floor level.

the controversy of flat roofs

The building’s roof is not just a dispensable component in construction. It is a distinctive element with a rich history of typology.

Atienza music hall
the architectural model

This three-dimensional representation, made of wood and copper, allows us to observe the project as a whole, and to understand how the accesses and levels are resolved in the steep terrain where the church is located.

wavescape pavilion
the cross sections

The sections show the changing position of the pavilion façade depending on the tide. The skin enveloping this building on stilts floats on the surface of the sea.

ramp up the 'mun
the facade detailed view

The block containing the artists’ studios consists of units with double-height spaces that can be used as workshops. The façade and roof are pierced by large windows of different sizes.

aqso and cca awarded for Liuzhou museum

The proposal for the new Industrial museum in Liuzhou presented by CCA and AQSO has been awarded the 3rd prize in the restricted competition organised by the local government. The museum is intended to use a 62000 sqm old factory near the Liu river in the second largest city in the Guangxi province (China).

Dulwich house
the cross section

The cross-section of the building reveals the relationship between the original Victorian house and the new extension towards the garden, with a series of skylights facing west.

wavescape pavilion
the concept diagram

The building has a garden terrace which is accessed via a spiral ramp. Beneath the secondary pavilions is a floating garden around which the façade floats.