BolaƱos house
the living room

The heart of the house is the living room, lit by large windows and a skylight. The dark walls contrast with the ceiling and the white leather Barcelona armchairs designed by Mies van Der Rohe. The texture of the natural stone wall is highlighted by the zenithal light from the skylight.

Dulwich house
the skylights

The skylight is a delicate composition made of stainless steel profiles, tempered glass and plasterboard that serves to conceal the beams of the new slab structure. The flared shape of the openings allows more light to enter and enhances the dynamic appearance of the ceiling.

Dulwich house
the floor plan layouts

The floor plans show the spaces for daytime use on the first floor and those for nighttime use on the upper floor. The extension of the house provides a large living room and an additional bedroom.

BolaƱos house
the stone wall

The interior of the living room has a black natural stone wall illuminated by a skylight. The dining table separates the foyer from the lounge area and is surrounded by stackable chairs designed by Vener Panton.

Dulwich house
the bench

The rough texture of the old brick party wall of the house becomes a distinctive element enhanced by the zenithal light from the skylight. Along this wall, there is a wooden seat, it’s an informal piece of furniture that serves as a sofa, bookshelf and tv bench.

lighting study

Lighting studies are scientific analyses of the illumination requirements of space, to guarantee comfort and energy-efficiency conditions.

ramp up the 'mun
the concept diagram

This conceptual diagram is an exploded axonometric view showing the flats, the showroom and the roof of the old boiler.

BolaƱos house
the rooflight detail

The elongated skylight that opens up the roof along the stone wall emphasises the texture of the slate masonry. The back wall is painted dark grey to create a contrast with the white ceiling.

Dulwich house
the lounge area

The ground floor extension to the rear garden provides ample living space, which also receives abundant natural light through large windows and skylights.

ramp up the 'mun
the facade detailed view

The block containing the artists’ studios consists of units with double-height spaces that can be used as workshops. The faƧade and roof are pierced by large windows of different sizes.

wavescape pavilion
the interior view

The interior of the pavilion has a large central column supporting the fungiform roof. Around the circular hall, there is a raised walkway that connects the different pavilions and allows a view of the sea through the faƧade.

Dulwich house
the dinning room view

The skylight in the living room forms a strategic visual axis with the dining room, from which the rear garden of the house can be seen. Diffused light floods the space, decorated with Nordic style furniture.

Dulwich house
the cross section

The cross-section of the building reveals the relationship between the original Victorian house and the new extension towards the garden, with a series of skylights facing west.

Dulwich house
the back yard

The brick facade of the original house contrasts with the appearance of the new extension, which looks like a steel and glass box. The thickness of the roof and walls gradually decreases until it ends in a tapered steel profile that offers a light and sophisticated look.

BolaƱos house
the dining room

The dining room is a transition space to the living room in this open-plan flat. The space is illuminated by the skylight in the ceiling and the large windows facing the garden. The interior design combines neutral colours to create an elegant atmosphere where the texture of the stone wall stands out.

Xu Beihong foundation
the atrium

The central atrium of the building is a space illuminated by a large skylight. The plasticity of its concrete walls reminds us of a natural cave dominated by the stairs leading to the upper level.