wavescape pavilion
the interior view

The interior of the pavilion has a large central column supporting the fungiform roof. Around the circular hall, there is a raised walkway that connects the different pavilions and allows a view of the sea through the faƧade.

Burke house
the staircase

The stairs take on prominence by visually connecting the interior spaces and establishing the formal language of the building’s exterior. This promenade is a contrast between the warm interior and the lushness of the Irish landscape that can be contemplated along the way.

K house
the courtyard

The house closes in on itself to embrace a small courtyard. This concave space opens up to the swimming pool, which dominates the slope on which the house is situated.

fragmented house
the staircase

The stairs occupy a central place in the entrance hall, they have a sculptural and minimalist design with a glass balustrade that allows the silhouette of the steps to be seen.

Pedraza house
the staircase

The staircase is defined by the profile of its steps, lined with oak wood. The light sets the rest of the space, where the doors and railings are concealed to give prominence to the ascending path.

cuƱa house
the concept diagram

This three-dimensional illustration shows the uses of the dwelling, its formal structure and access points.

cuƱa house
the floor plan layouts

The ground floor comprises a spacious living/dining room with open plan kitchen, a utility area with laundry room and two guest bedrooms. On the upper floor is the master bedroom with a patio with jacuzzi.

Xu Beihong foundation
the atrium

The central atrium of the building is a space illuminated by a large skylight. The plasticity of its concrete walls reminds us of a natural cave dominated by the stairs leading to the upper level.

Xu Beihong foundation
the main facade

The faƧade of the building consists of a double metal mesh envelope with angular shapes. The access is located on the first floor, through a grandstand that connects the street with the inner courtyard.

Dulwich house
the entrance hall

The visual connection of the spaces and the curated diffuse natural lighting that invades the first floor are perceived from the entrance hall, where the original design of the stairs articulates the relationship between the dining room and the office.

Dehan village
the villa cross sections

The cross-section of the villas shows the relationship between spaces, connected by double heights. The unique shape of the roof and the openings result in a fluid and diaphanous space.

Dehan village
the spiral staircase

A secondary spiral staircase connects the living room with the dining room on the first floor. The relationship between the two is enhanced through the double-height space and the staircase adopts a sculptural presence reinforced by the light from the window.

Burke house
floor plan layouts

The floor plans show the result of combining the existing house with the new extension. This spatial planning exercise provides well-articulated and functional spaces with excellent lighting and ventilation conditions.

Dehan village
the floor plan layouts

The villas are distributed on three levels connected by a central staircase core. The most public spaces are arranged on the lower levels while the bedroom occupies the upper floor.

Dehan village
the living room

The living room has a large window to enjoy the views of the landscape. This double-height space is connected to the dining room through a spiral staircase and also has access to the guest room on the ground floor.

Dulwich house
the staircase

The stairs are designed as a sculptural piece of furniture. Made of natural and lacquered wood, they provide wide steps towards the second floor while hiding a small toilet underneath. On the side, and following an orthogonal composition, they form a bookcase in front of the dining room.

Xu Beihong foundation
the cross section

This section of the museum shows the central atrium on the first floor, covered by the skylight, and the various exhibition rooms.

Atienza music hall
the site plan

The intervention integrates the building into its surroundings through comprehensive landscape design. The new access ramps, the trees and the gardens help to enhance the monument in context.

cuƱa house
the section and elevation

The elevation and section of the house show the simplicity of the volume, a simple wedge-shaped pitched roof allowing for two storeys, double-height space and a courtyard open to the sky.

folded auditorium
the staircase

From the entrance hall to the auditorium, the upper floor can be accessed via an elegant staircase suspended by steel cables. The foyer is a large and luminous space with a view of the vertical garden that covers the party wall of the nearby building.

K house
the open space

The free form that the house adopts can be appreciated in the interior, a fluid and diaphanous space that is defined by the views and the light.

Dehan village
the axonometric diagram

The iconic volume of the model house is the result of assembling the spaces around the main spiral staircase. The result is an interior that allows for diagonal views through the double-height spaces.

wavescape pavilion
the cross and longitudinal section

The sections show the fungiform roof structure, the floating faƧade and the interior walkways and ramps connecting the interior of the pavilions and the roof.

cuƱa house
the reception room

From the garden, the living room occupies a central position between the open kitchen, the travertine windbreak at the entrance and the concrete stairs leading to the upper floor.

cuƱa house
the exposed concrete stairs

The concrete stairs have been carefully cast to create a sculptural and minimalist element whose silhouette can be seen through the translucent glass of the window.