Ivy foundation - projects | AQSO

Ivy foundation

Center for pre-school management

 

 

The head office of this agency is articulated through modular elements, glass partitions and integrated furniture. The facilities include offices, classrooms, workshops and a multipurpose hall.

 

 

Area: 200 sqm
Location: Beijing, China
Client: Private

 

This foundation is located on the central business district of Beijing. The center, hosting administrative and cultural activities, has a simple character combining form with colorful elements.

 

AQSO Ivy foundation, waiting room, integrated bookcase, MDF lacquered furniture, suspended ceiling
AQSO Ivy foundation, counter detail, overlaped volumes, keyboard tray, drawer, concierge, reception
AQSO Ivy foundation, built-in shelves, lacquered wood, alternate shelves, rhythm, modern design

 

From the entrance, where the reception desk and a waiting area are located, the spaces are arranged along a central corridor defined by varying ceiling heights. The natural eastern light is softened through translucent glass partitions and doors.

 

AQSO Ivy foundation, exploded axonometric orthographic, diagram, use, concept
AQSO Ivy foundation, distribution floor plan and furniture
AQSO Ivy foundation, lacquered furniture detail, yellow door, cabinet

 

The materials used in the project include light wooden floors and neutral plaster on walls and ceiling. The pieces of furniture, -made in lacquered medium density fiberboard and painted to match the rich company colors- contrast with the surrounding atmosphere.

 

AQSO Ivy foundation, library for children, bookcases, wooden cubical modules, funny shelves, reading area
AQSO Ivy foundation, wooden boxes detail, jigsaw puzzle, climbable furniture
AQSO Ivy foundation, multifunction room, chalkboard blackboard paint, sliding door

 

Close to the waiting room, a small library made of several modular cubic pieces works as bookcase, reading area and playground for children. The multipurpose room evokes the character of a classroom with chalkboard painted walls.