moment sanlitun soho - projects | AQSO

moment sanlitun soho

Gastronomy cafe in Beijing

 

 

This restaurant and cafeteria located in the new mixed-use complex ‘Sanlitun Soho’ combines three basic materials: wood, steel and concrete. Each of them forms a simple geometry enclosing an original space.

 

 

Building area: 80 sqm
Location: Beijing, China
Client: Private

 

The restaurant is situated in one of the most emblematic and modern areas of the city, a neighborhood close to the diplomatic quarter where most of the Beijing night life is concentrated. The entrance is located in an open courtyard with a bamboo garden.

 

AQSO moment cafe, colorful sofas and polished concrete

 

The different elements of the space are treated with surfaces which materials define their character. The sitting area is enclosed under a beech wood plane, the bar area is covered with a floating concrete structure and the kitchen is arranged into a stainless steel box.

 

AQSO moment cafe, outdoor courtyard
AQSO moment cafe, concrete wall

 

The illumination highlights the division between the spaces and the different atmospheres offered along the day, this way the business is consolidated as a cafeteria and also as an exclusive western restaurant.

 

AQSO moment cafe, outdoor courtyard, spiral staircase
AQSO moment cafe, sections and elevations

 

The glazing façade opens the space towards the courtyard where a terrace allows the clients to enjoy the open air Japanese garden.